Veelgestelde vragen

Direct antwoord op uw vragen.


Moet ik rusten met mijn voet?

Indien u nog niet bij ons onder behandeling bent, kunt u uw voet het beste gedoseerd belasten. Staan en lopen geven irritatie van de hiel. Vaak komt de pijn pas nadat de voet al even belast is of de volgende dag als reactie op de eerdere belasting.

Vanaf onze eerste behandeling mag u echter de voet weer volledig belasten. Het gebruiken van de hiel zal zelfs tot een beter herstel leiden. Enige voorwaarde is dat u uw voet normaal kúnt gebruiken: manklopen wordt afgeraden.

Ik heb mijn klachten al een jaar of langer. Heeft de behandeling dan nog wel zin?

Nou en of. Het wordt hoog tijd dat u een afspraak gaat maken om behandeld te worden. Voor het behandeleffect maakt het niet uit of uw klachten maanden of jaren aanwezig zijn.

Ik heb pas 3 weken last van mijn hiel. Moet ik al een afspraak maken?

Indien u startproblemen hebt 's morgens tijdens opstaan uit bed en deze nemen nog niet af, is de kans groot dat er sprake is van een hielspoor. Behandeling mag gestart worden. Natuurlijk kunt u het beloop ook nog enkele weken aanzien.


Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld hebben wij 8-9 behandelingen nodig om u van uw hielklachten af te helpen. De behandelingen worden 1 keer per week gegeven. Vaak is er de eerste 2-3 weken nog weinig te merken van verbetering. Echter, na 5 behandelingen is er vrijwel altijd sprake van verbetering: de startpijn neemt af, de pijn is minder hevig en de eventueel aanwezige stekende pijn neemt ook af. Het verdere herstel komt dan gedurende de vervolgbehandelingen.


Kan ik voor deze behandeling ook bij mijn eigen fysiotherapeut terecht?

De in onze praktijk gegeven behandeling zit niet in het leerplan van de opleidingen fysiotherapie. De meeste fysiotherapeuten behandelen middels rekoefeningen, tape en/of zooltjes. Herstel treedt dan lang niet altijd op of duurt erg lang.

Sommige fysiotherapeuten gebruiken shockwave-therapie bij een hielspoor. De meningen over de werkzaamheid hiervan lopen echter uiteen. Meestal worden voor shockwave-therapie extra kosten in rekening gebracht.


Wat kost de gegeven behandeling?
Indien u een aanvullende zorgverzekering hebt, waarin fysiotherapie wordt vergoed, worden de behandelingen door ons bij de zorgverzekeraar in rekening gebracht. Hebt u geen aanvullende verzekering, dan moet u bij een behandelgemiddelde van 8-9 zittingen tellen op ongeveer € 275,-.

Contact

Vul hieronder uw gegevens en vraag of opmerking in.
Vermeldt u even als u teruggebeld wilt worden.


Zorgkaart Nederland


Tweets by @RonaldKorsten